BISOS (Paulilatino)

BISOS (Paulilatino)

PRESENTACIÓ


BISOS és una casa històrica convertida en "albergo diffuso” i ubicada al petit poble de Paulilatino, on el nord i el sud de Sardenya s'uneixen als turons dels vessants del massís del Montiferru.  L'antiga casa de la família Urgu es troba al centre mateix de la població, la plaça Su Panguglieri, on es va construir fa dos segles, pedra sobre pedra.  Avui s'ha restaurat per tal d'acollir noves històries, noves fragàncies, noves veus i crear nous records. Això és gràcies al bioarquitecte i actual propietari, Francesco, que coneix tots els racons d'aquesta casa i hi veu la història de la família. És per aquest motiu que va decidir renovar l’antic edifici, utilitzant tècniques ecològiques de construcció,  per convertir-lo en un allotjament únic: saludable, sostenible, ric en història i capaç d’immergir completament els visitants en la vida local.

Ara la mestressa i ànima de la casa és Chiara, ajudada per la Giulia, que us submergirà completament en la vida local, fins al punt de convertir-vos “ unu de bidda”, “un del poble” en llengua sarda.

Les sis habitacions, totes amb vistes als carrers del centre, tenen característiques pròpies i reflecteixen les diferents ànimes de la casa i la seva història: les voltes de creueria, els sostres pintats al fresc, els preciosos terres, les olors de la fusta, els colors de la llana i dels teixits naturals utilitzats en el mobiliari i la gran atenció al detall us garantirà una estada original i agradable.

Cada habitació, Apposentu, ha estat rebatejada amb el nom d'un color en llengua sarda: Grogu (groc), Biaittu (blau / blau clar), Murru (blanc / gris), Ruju (vermell), Birde (verd), Nieddu ( negre).

Els llits són de fusta, amb matalassos de làtex natural. Els capçals, els dissenys dels quals recorden les llunetes de ferro forjat de les portes de les entrades de la casa, estan embolicats amb un fil de llana sarda tenyit amb herbes, segons antigues receptes alquímiques d'un artesà d'Atzara.

Els cobrellits són de llana Orbace, com les mantes que encara s'utilitzen per mantenir la temperatura durant el fermentat del pa casolà.

Les cortines estan fetes d'una tela més lleugera de llana i lli, que recorda la que s'utilitzava una vegada per cobrir el pa després de coure.

Les habitacions estan moblades amb mobles artesanals i antiguitats sardes i obres de diversos artistes locals.

Cada element té un significat, una història, alguna cosa a explicar...

SERVEIS

WI-FI als espais públics
Restaurant pels clients (sopar), amb productes locals i plats tradicionals.
 


Imprimeix   Correu electrònic