PRESENTACIÓ
Una ruta circular que us permetrà descobrir el centre i sud d’Irlanda al vostre aire, gaudint dels nombrosos atractius que tant ens han enamorat de l’Illa Maragda: les acollidores ciutats històriques (Kilkenny, Cork, Galway, Wexford, Cahir), els parcs nacionals de Killarney i de les muntanyes Wicklow, els penya-segats de Moher i l’espectacular costa atlàntica, els monuments megalítics prehistòrics, els colorits poblets tradicionals.... i molt més!
CONSULTEU-NOS PREUS SENSE COMPROMÍS
AQUESTA RUTA ES POT REALITZAR TOT L'ANY, TOT I QUE RECOMANEM ELS MESOS D'ABRIL A NOVEMBRE.
Tots els nostres pressupostos són a mida i el preu final depèn de l'època de l'any i la tipologia d'allotjaments escollits per vosaltres.
PROGRAMA DE VIATGE
DIA 1 : DUBLÍN - PARC NACIONAL DE LES MUNTANYES WICKLOW - GLENDALOUGH - KILKENNY
Sortida de Barcelona amb vol de Vueling a les 12:40 hores. Arribada a Dublín i recollida del cotxe de lloguer.
En aquest primer dia us dirigireu cap a l’espectacular Parc Nacional de les Muntanyes Wicklow, també conegut com “el Jardí d’Irlanda” degut als seus exhuberant turons, els seus espectaculars barrancs i cascades i els llacs transparents. A la zona hi podreu visitar el pobles d'Enniskerry i Glendalough, així com els llacs i el monestir d'aquest darrers poble, i també els Jardins Powercourt, amb la seva famosa cascada.
Després de visitar la zona, us dirigireu cap a Kilkenny, on passareu les dues properes nits.
Un cop hem agafat força amb l’esmorzar a l’hotel, us proposem visitar KILKENNY, una ciutat amb molts atractius i llocs d’interès, com són el seu castell, la catedral o el museu medieval.
La vostra ruta segueix cap a la ciutat de WATERFORD, que es troba a una distància de 50 Km. de Kilkenny. Waterford, fundada l’any 914 com a port viking, té l’honor de ser la ciutat més antiga d’Irlanda i la seva llarga història es reflecteix en els seus monuments, edificis i museus. A més, és un lloc amb molta vida ideal per fer una passejada fins el passeig maritím, veure botigues i artesania, i prendre un cafè o un mos en qualsevol dels seus pubs. La ciutat també es coneguda per l’elaboració del blaa, una espècie de panet esponjós i de recepta secreta, i sobretot per la seva fàbrica de vidre.
A la zona també podreu visitar la bonica població costanera de TRAMORE o escapar-vos fins a CLONMEL, ja de tornada a Kilkenny.
El tercer dia us desplaçareu cap a la zona de Cork, sens dubte una de les ciutats més conegudes i amb més atractiu d’Irlanda.
De camí a Cork us proposem un seguit de visites monumentals a la descoberta dels castells medievals d'Irlanda: Ferthard, Rock of Cashel i Cahir són les opcions més conegudes i visitades.
Cashel i el seu castell, conegut com a Rock of Cashel, és una de les visites obligades a Irlanda! L’enclavament es troba rodejat per uns gruixuts murs, i al seu interior hi ha una torre cilindrica de 28 m., una catedral gótica del segle XIII i una capella romànica del segle XII, amb els frescos pintats més antics d’ Irlanda. Les vistes són espectaculars, tan si es veu el conjunt desde la llunyania, com si mirem des del seu interior i elevat sobre les roques, com des de dins.
La nostra següent parada serà al poble de CAHIR, que es troba a l’encreuament entre les poblacions de Kilkenny, Cork, Limerick i Waterford. És un poble compacte, d’uns 3600 habitants aproximadament, amb una plaça centra plena de bars, restaurants i botiguetes de tot tipus. Entre els encants d’aquesta vila destaquem el seu castell, envoltat d’un parc i del riu i que es troba en molt bon estat de conservació (es pot visitar) i la Swiss Cottage. Un bon lloc també per dinar, amb força locals on menjar.
Com que no ha sigut un dia massa atapeït ni amb massa quilòmetres us proposem acabar la tarda a un dels poblets costaners més conegut d’Irlanda, COBH. A part per les seves cases de colors i l’entorn marítim maquíssim, Cobh es conegut perquè va ser l’últim port d’on va salpar el Titànic. A Cobh hi podreu menjar, o visitar el Museu del Titànic, o simplement fer una passejadeta pels passeig marítim i la seva catedral, de gran importància i una de les més boniques d’Irlanda.
Després d’aquesta visita ja podreu anar fent via cap a CORK, que podeu visitar en part avui, en part demà al matí, com preferiu.
Alternativament, durant el dia d'avui també teniu l'opció de visitar el Castell de Blarney o la Cova de Michelstown.
En el vostre quart dia d'estada podeu acabar de visitar els racons que us quedin pendents de Cork, la segona ciutat més gran d’irlanda, després de Dublin. La ciutat es troba sobre una illa al mig del riu Lee, on es bifurca a banda i banda, i es creuada per diferents canals. El centre de la ciutat, amb amplies avingudes d’estil georgià està ple de botigues i centres comercials, però també trobareu petits carrerons, alguns d’ells del segle XVII. No us perdeu l'English Market, la Catedral o l'antiga presó!
La nostra ruta d’avui continua cap a l’oest de Cork, amb un paisatge costaner realment espectacular al primer tram, i creuant després per una de les zones d’alta muntanya més boniques d’Irlanda, el Parc Nacional de Killarney, amb els seus frondosos boscos, llacs glaciar i vistes extraordinàries i, com no, algun castell!
La primera parada és KINSALE, sens dubte un dels pobles més bonics i colorits d’Irlanda, tot un espectacle passejar pels seus carrers centrals. És també una de les seus del Festival de Jazz de Cork, que se celebra a l’octubre.
A Kinsale no us perdeu CHARLES FORT, una fortificació sobre els penya-segats que va dominar durant segles la desembocadura del riu Bandon, una de les zones més segures pels vaixells de guerra. Es troba als afores de la població i cal pagar entrada, però val la pena, està molt ben conservat i les vistes són espectaculars.
La nostra ruta continua fins a la bonica ciutat de BANTRY, una parada obligatoria. És una localitat amb port i amb petits carrers plens de botigues tradicionals i pubs. Als afores de la localitat es troba la BANTRY HOUSE & GARDEN on podrem visitar la casa i els seus jardins i gaudir d’unes vistes espectaculars a la badia.
Després de la població de KENMARE creuareu el MOLLS GAP, un port de muntanya molt panoràmic que travessa el cor del PARC NACIONAL DE KILLARNEY, amb vistes sobre les muntanyes més altes d’Irlanda i un munt de llacs, valls, boscos i cingleres. Una ruta paisatgística preciosa que va directe a la capital de la zona Killarney, on fareu estada dues nits i tindreu temps per visitar la població, els seus parcs i, sobretot, el conegut CASTELL DE ROSS, a peu d’un gran llac, el Lough Leane.
Per aquest 5è dia, us proposem descobrir dues penínsules maquíssimes, amb paisatges de pel.lícula, platges, poblets i molta natura i història: el matí l’anell de Keyy, a la tarda la península de Dingle.
Després d'esmorzar podeu anar fins a Kenmare, on s’agafa la carretera coneguda com el Ring of Kerry, que recorre la penínsla de Iveragh, una de les rutes paisatgístiques més boniques de la costa atlàntica d’Irlanda.
El nostre recorregut us portarà a la tarda fins a la bonica península de Dingle, un dels tresors amagats d’Irlanda. Aquí podreu gaudir de paisatges increïbles i platges boniques, com la platja on es va filmar la coneguda pel.lícula “La filla de Ryan”, o visitar el curios Museu Celtic & Prehistoric de Ventry.DIA 6 : LIMERICK - ADARE - LLAC GUR - GALWAY
Per començar el 6è dia fareu camí cap a la ciutat de LIMERICK, una petita ciutat on hi destaquem el King's John Castle i el Museu Hunt. Abans passareu pel poble d’ADARE, que diuen que és el més bonic d’Irlanda per els seves cases tradicionals. A les rodalies, val la pena visitar el LOUGH GUR, amb un entorn natural d’una bellesa espectacular i on es troba una de les grans joies arqueològiques d’Irlanda, el cercle megalític de Grange.
Després de visitar Limerick, arribareu aviat a GALWAY, una ciutat bohèmia, molt il·lustrada, curulla d’art, música i bona gatronomia. La ciutat té actualment uns 80.000 habitants i sigui pel turisme, per la seva vida universitària o pels seus pubs, és un lloc ple de vida i amb molts encants per visitar.
El setè dia us sorprendrà pels paisatges! Al matí, us proposem anar cap al sud, cap a la zona dels penya-segats de MOHER i el Burren. I a la tarda cap al nord, a visitar l’increïble península de Connemara.
ELS PENYA-SEGATS DE MOHER – Una de les visites obligades a Irlanda, és als penya-segats de Moher. Es tracta de les estructures naturals més antigues de l’Illa i de les més impressionants, així com una de les que reb més visitants.
La ruta que us proposem per visitar-los us dirigeix cap al poble de KINVARA que, juntament amb DOOLIN, són coneguts per les seves cases de colors i per la música tradicional que s’escolta als seus pubs. Són pobles molt animats i bonics de visitar.
La zona de Kinvara es coneix com THE BURREN, una zona molt particular i totalment diferent a altres indrets d’Irlanda, sigui a nivell geològic que paisatgístic.
Des dels penya-segats, contineu fins a una visita obligada: el Spanish Point, una bonica platja on es poden veure unes precioses postes de sol. El nom li ve perquè l’any 1588 alguns vaixells de l’Armada Espanyola de Felip II van naufragar a les seves aigües, com en moltes d’altres zones d’aquest tram de costa.
Sí alguna zona d’Irlanda és coneguda per la bellesa colpidora de la natura, aquesta és la península de Connemara. La veritat és que el paisatge, la multitud de turons (Twelve Bens) i llacs, la força del mar, les turberes, el colors de la llum i els reflexes... la fan imprescindible! Arribeu fins a la població de Cliffden, capital de la zona, i feu una volta per la Sky Road, un bon final per la darrera nit que passareu a Irlanda!
DIA 8 : TORNADA A BARCELONA
Després d'esmorzar al voste hotel de Galway, podreu anar fent via cap a l'aeroport de Dublín, aprofitant el trajecte per fer alguna parada d'interès que us recomanerem a la nostra GUIA DE VIATGE personalitzada.